Live

ȘTIRILE ZU

Transplant pulmonar cu cântec

Transplant pulmonar cu cântec
Primul transplant pulmonar din România a fost efectuat cu succes, ieri, la Spitalul Clinic Sfanta Maria din Capitală. Pacientul, un tânăr de 37 de ani din Iași, a primit organul de la un bărbat aflat în moarte cerebrală la Floreasca.
Șeful echipei medicale care a efectuat operatia e medicul Igor Tudorache. El a zburat în Romania, din Germania, pentru a efectua transplantul.
 
Transplantul a venit la doar o zi după ce fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu și primarul General, Gabriela Firea și-au adus unul altuia acuzații.
Vlad Voiculescu reproşa că la Sf. Maria nu se fac transplanturi deşi centrul e modernizat si are acreditare. Gabriela Firea i-a replicat că pentru realizarea unui transplant, e nevoie de donator. Și cu toate astea, la 24 de ore de la schimbul de replici a apărut și pacientul și donatorul.
În continuare, Vlad Voiculescu spune că e curios cum un centru de transplant, care nu are un specialist angajat, a fost acreditat. Fostul ministru se întreabă și cine se va îngriji de pacienții care au suferit un transplant, de vreme ce, la operația de ieri, am avut nevoie de un specialist care să zboare din Germania și care va trebui să se întoarcă la el în țară.
Spitalul ”Sfânta Maria” a primit acreditarea pentru centrul de transplant la începutul lui 2016. Ministrul Sănătăţii de atunci, Vlad Voiculescu, a blocat activitatea deoarece a descoperit nereguli.
 
Foto: jurnalul.ro

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate