Live

ȘTIRILE ZU

Temperaturi record şi incendii de vegetaţie în Europa şi zona Arctică

Temperaturi record şi incendii de vegetaţie în Europa şi zona Arctică
 Incendii de vegetație în zona Arctică. Imagini surprinse din satelit arată că de la începutul lunii iunie, peste 100 de incendii s-au înregistrat în zone nelocuite din Groenlanda, Siberia și părți din Alaska. Specialiștii spun că acest lucru e fără precedent. Incendiile de vegetație au avut loc în condițiile în care luna iunie a acestui an a fost declarată cea mai călduroasă de când se fac măsurători meteorologice.
Și Europa se sufocă de căldură. Astăzi au fost înregistrate noi temperaturi record. În Belgia și Olanda temperaturile au trecut de 39 de grade iar în Germania s-au înregistrat azi peste 40. De asemenea, în Marea Britanie ar putea fi depășit recordul absolut de 38,5 Celsius. Iar în Franța, ce e mai rău urmează, au avertizat meteorologii – maximele ar putea ajunge până la 43 de grade.

Foto: a1.ro

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate