Live

ȘTIRILE ZU

Șomaj tehnic pentru unii dintre bugetari

Șomaj tehnic pentru unii dintre bugetari
Guvernul are în vedere o reglementare in acest sens. Premierul Ludovic Orban anunta ca, anumite categorii, vor sta, cu randul în șomaj tehnic. Cum va functiona treaba asta – jumatate din angajaţi lucrează 15 zile, restul de 15 zile vor fi plasati intr-o forma de  şomaj tehnic, timp in care vor fi platitu cu 75%. In felul asta se incearca evitarea raspandirii coronavirusului. Daca in cele 15 zile va exista o persoana infectata, atunci funcţionalitatea instituţiilor poate fi asigurată de ceilalţi angajaţi.
Nu sunt vizate instituţiile implicate în lupta împotriva coronavirusului – cei din prima linie – angajatii din spitale si cei din structurile MAI.
Orban spune că mecanismul urmează să fie finalizat sub forma unei ordonanţe de urgenţă.
 
Foto: Antena 3
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate