Live

ȘTIRILE ZU

Se anunță noi schimbări în învățământ

Se anunță noi schimbări în învățământ
Au fost elaborate doua noi proiecte de legi care vor intra in dezbatere publica maine: unul pentru învățământul universitar și unul pentru cel preuniversitar. Cele doua proiecte vor ajunge spre adoptare în Guvern la toamna. Printre schimbarile promise se numara cresterea salariului mediu pentru profesori de la 6.500 la 9.500 de lei. Debutantii vor avea o leafa cat un salariu mediu in economie.

Si pentru elevi se pregatesc schimbari Spre exemplu, cei care vor fi clasa a VII-a în septembrie anul acesta vor putea să susțină examen de admitere separat pentru a intra la colegiile naționale. Mai exact, liceele care au demonstrat calitatea educației vor avea dreptul să-și organizeze propriile examene de admitere pentru ocuparea a 90% din numărul de locuri. Restul de 10 procente vor rămâne pentru a fi ocupate prin procesul normal de distribuire.
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate