Live

ȘTIRILE ZU

România se pregătește de introducerea pașaportului COVID

România se pregătește de introducerea pașaportului COVID
STS a început implementarea soluției IT care se va interconecta la nivelul Uniunii Europene. Astfel, vor putea fi eliminate restricțiile de testare sau carantină la trecerea frontierelor. Certificatele digitale verzi vor facilita circulația între țările blocului comunitar pentru persoanele vaccinate, care au un test recent pentru COVID sau care au trecut prin boală și au anticorpi.
Potrivit STS, certificatele vor conține un cod QR și vor putea fi descărcate gratuit dintr-un portal web securizat. De asemenea, certificatele vor putea fi utilizate și în format tipărit.
Termenul vehiculat, la nivel european pentru implementarea certificatelor verzi de călătorie este începutul lunii viitoare.

Foto: Mediafax.ro

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate