Live

ȘTIRILE ZU

Proteste și reacții după cererea de revocare a șefei DNA

 Proteste și reacții după cererea de revocare a șefei DNA
Peste o mie de persoane s-au adunat aseară în Piața Victoriei. Au protestat aici după anunţul făcut de ministrul Justiției, Tudorel Toader, care a cerut revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Jandarmii au fost nevoiți să instaleze garduri, după ce mai mulți protestatari au încercat să intre pe carosabil.
În afară de București, proteste spontane au fost și în alte orașe din țară … sute de oameni au ieșit în stradă și la Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Sibiu. La Cluj-Napoca, protestatarii au blocat traficul în faţa sediului PSD. Iar la Timișoara și Sibiu s-a strigat demisia lui Tudorel Toader.
 
După cererea de revocare a lui Koveși, reacțiile n-au întârziat să apară. În afara de PSD si ALDE, nimeni nu crede că e corect ce se intamplă.
Procurorul general al României, Augustin Lazăr, spune că nu există nici un motiv legal de revocare a Laurei Codruţa Kovesi. Și Președintele Klaus Iohannis a reacționat aseară. Șeful statului spune că e „mulțumit” de activitatea DNA și a conducerii sale și că „se impune o analiză aprofundată” a raportului prezentat de Tudorel Toader. Raportul e neclar, mai spune Iohannis și diferă de evaluarea președinției asupra DNA. Decizia de revocare aparține lui Klaus Iohannis.
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate