Live

ȘTIRILE ZU

Presa străină scrie despre revocarea lui Koveși

Presa străină scrie despre revocarea lui Koveși
Presa straina scrie, pe larg, despre revocarea lui Kovesi. Principalele agenții de știri și publicații din mai multe țări relatează episodul de ieri, când președintele Klaus Iohannis a revocat-o pe Laura Codruta Kovesi de la conducerea DNA.
Jurnaliștii din germania scriu că președintele a făcut pasul la presiunea Guvernului si a CCR. Francezii de la ”Le Monde” scriu că "Guvernul roman obtine demisia șefei procurorilor anticoruptie".
Iar Associated Press scrie că, sub conducerea lui Koveși, DNA a anchetat cu succes judecatori, ministri si demnitari de rang inalt pentru mita, frauda, abuz de putere si alte infractiuni legate de coruptie.
Potrivit raportului de activitate, în 5 ani, DNA, cu Laura Codruța Koveși la conducere, a trimis în judecată 68 de demnitari: 14 ministri si fosti ministri, 39 deputati, 14 sentori si 1 membru al Parlamentului European și le-a blocat inculpaților două miliarde de euro.
 
Revocarea lui Koveși nu înseamnă însă că PSD a renunțat la ideea suspendării președintelui Klaus Iohannis. Liderul PSD, Liviu Dragnea spune că Iohannis și-a făcut un obicei din a întârzia să ia asemenea decizii, că, timp de 30 de zile, a încalcat Constitutia și că blochează Legile Justiției.
Etichete:
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate