Live

ȘTIRILE ZU

Ordonanța militară nr.4

Ordonanța militară nr.4
Prețurile carburantilor, energiei electrice, termice, la gaze, costurile cu apa si salubritate nu mai pot fi majorate peste pretul actual – raman blocate, preturile pot doar sa scada.
 
Pentru cetatenii de peste 65 de ani intra in vigoare reguli noi, mai permisive. Acestia isi pot rezolva pe parcursul intregii zile problemele medicale – e vorba despre cei care merg la procedure, fac dializa sau tratamente oncologice. De asemenea, cei de peste 65 de ani au in continuare la dispozitie intervalul orar 11-13 pentru a merge la cumparaturi … pot iesi insa acum si intre orele 20 si 21 pentru a-si plimba animalele de companie.
 
Refuzul internarii unui pacient care are nevoie de ingrijiri medicale, se lasara cu dosar penal – anuntul l-a facut secretarul de stat, Raed Arafat, care spune ca un pacient nu poate fi refuzat pe motiv ca nu există confirmarea că e pozitiv sau negativ la coronavirus.
In plus, potrivit noii ordonante militare, medicii sunt obligati sa accepta mutarea a alte unitati medicale - nu pot refuza detasarea. Dacă detasarea se face în altă localitate decât cea de domiciliu, autoritățile locale sunt obligate sa le asigure medicilor cazare si masa.
Iar administrațiile locale vor pune la dispoziție spații hoteliere pentru odihne intre ture a cadrelor medicale.

Pentru cei care nu respectă regulile de izolare la domiciliu sau carantină se măresc – persoanele fizice pot ajunge sa plateasca pana la 20 de mii de lei.
Ministrul de Interne, Marcel Vela, spune ca cei care încalcă izolarea intră direct în carantină și isi vor suporta cheltuielile pentru urmatoarele 14 zile. In prezent, statul pateste 300 de lei pe zi, mancare si cazare, pentru fircare persoana aflata in carantina.

Foto: Antena 3

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate