Live

ȘTIRILE ZU

Noul Cod Fiscal va îngropa și mai mult turismul românesc

Noul Cod Fiscal va îngropa și mai mult turismul românesc
Noul Cod Fiscal va îngropa și mai mult turismul românesc – asta cred reprezentanții HoReCa. Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalitătii din România consideră că, după perioada pandemiei, nu e momentul pentru o impozitare crescută și pentru eliminarea unor facilităţi fiscale.
 
Potrivit proiectului de ordonanţă privind modificarea Codului Fiscal publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor, se propune creşterea TVA- ului de la 5% la 9% în HORECA. De asemenea, tot sectorul HORECA va trece pe impozit pe venit, chiar dacă operatorii sunt sau nu sunt microîntreprinderi.
 
Accizele pentru ţigări și alcool se vor majora și ele, iar pentru băuturile care conțin zahăr, TVA-ul va crește de la 9, la 19%.
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate