Live

ȘTIRILE ZU

Muzeul de Istorie: Care este adevărul despre brățara dacică descoperită în Olt

Muzeul de Istorie: Care este adevărul despre brățara dacică descoperită în Olt
Muzeul de Istorie: Brățara dacică descoperită în Olt este autentică și are o vechime de peste două mii de ani – confirmarea vine de la experții Muzeului Național de Istorie. Brățara e din aur natural, în proporție de 86%, cântăreşte 108 grame, iar la unul dintre capete are reprezentat un cap de lup alungit, se continuă cu un corp de şarpe, însemne specifice dacice. Problema e că aproape un sfert din podoaba de valoare inestimabilă lipseşte. A fost ruptă recent, spun muzeografii „a fost tăiată cu o daltă şi pe suprafaţa ei există urme de lovituri cu o daltă sau o pilă”.
Între timp, Inspectoratul General al Poliției Române spune că brățara dacică era încă din 2015 în posesia persoanei care a descoperit-o. Urmează acum verificări … polițiștii vor să afle de ce brățara e deteriorată.
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate