Live

ȘTIRILE ZU

Ministrul de Interne anunță modificări la protocolul încheiat cu Patriarhia, de Paște

Ministrul de Interne anunță modificări la protocolul încheiat cu Patriarhia, de Paște
Ministrul de Interne, Marcel Vela, anunta modificari la protocolul incheiat cu Patriarhia de Paste … asta dupa ce presedintele Klaus Iohannis si-a manifestat, ieri, public, dezacordul.
        Prin urmare, potrivit noilor modificari, credinciosii NU mai au voie sa mearga in apropierea bisericilor - pe baza cererilor, lumina si paine sfintita vor fi aduse acasa de catre voluntari ai bisericii.
In spitale si centrele de carantinare, cadrele MAI aflate in misiune in noaptea de inviere vor aduce lumina.
Vineri si sambata se imparte painea sfintita, iar lumina ajunge sambata la credinciosi, incepand cu ora 20.
        Ministrul Vela mai spune ca lumina si painea sfintita vor fi aduse in pragul casei, sau la fereastra … iar in cazul celor care care stau la bloc, Asociatia de locatatri va desemna o persoana care va lua painea binecuvantata si Sfanta Lumina si apoi le va distribui vecinilor.
        Atentie pe cine primesti cu lumina - echipele de voluntari poarta banderole albe pe brat, fiecare voluntar trebuie sa aiba la el buletinul si un ecuson cu date de identificare si stampilat de parohie.

Foto: a1.ro
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate