Live

ȘTIRILE ZU

Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă vor impărți Lumina de Paște

 Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă vor impărți Lumina de Paște
 MAI si BOR au semnat un acord pentru a venit in intampinarea crestinilor - masurile i-au deranjat pe multi dintre romani, care s-au grabit sa-si exprime nemultumirea pe retelele de socializare ... in plus, si ministrul sanatatii, Nelu Tataru, spune ca recomanda in continuare distantarea sociala ca sa nu riscam o crestere a numarului de persoane infectate cu noul coronavirus.
Potrivit acordului MAI-BOR, pâinea sfințită va fi distribuită credincioșilor vineri și sâmbătă, între orele 7 și 17, în toate parohiile din patriarhie, în locuri special amenajate în afara bisericilor - ministrul de Interne, Marcel Vela, nu vede in asta o problema - romanii vor putea merge, organizat, "la fel cum merg la supermarket", sa ia painea binecuvantata de la biserici, mai spune el.
În declarația pe proprie răspundere, românii vor scrie că au ieșit din casă pentru ridicarea sfintelor Paști, de la cea mai apropiată biserică.
În cazul celor de peste 65 de ani, pâinea sfințită dar și lumina vor fi aduse acasa, de voluntari care vor purta măști și mănuși. Voluntarii vor merge inclusiv în spitale si centre de carantina pentru a duce lumina învierii.
La bloc, locatarii vor desemna cel mult 3 persoane care vor coborî în fața blocului pentru a lua lumină, apoi o vor da mai departe vecinilor.

Foto: antena3.ro

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate