Live

ȘTIRILE ZU

Medicamentele cumpărate pe perioada internării se decontează

Medicamentele cumpărate pe perioada internării se decontează
Banii dați pe medicamente, pe perioada internării, pot fi recuperați. Ministerul Sănătății îi încurajează pe pacienți să procedeze astfel. Teoretic, aceștia trebuie să prezinte bonul fiscal managerului spitalului, unde se face o cerere de decontare. Potrivit ministrului, Sorin Pintea, spitalul e obligat să dea banii înapoi pacientului dacă acesta a fost nevoit să-și cumpere medicamente pe perioada în care a stat internat.
Atenție însă, ca să primească banii înapoi, pacientul trebuie să ia de la medic o rețetă parafată și semnată. Recomandările medicilor scrise, la repezeală, pe foi oarecare nu sunt luate în considerare.
Un raport al Observatorului Român de Sănătate arată că peste 20% din pacienţii internaţi în ultimii ani au fost nevoiţi să își cumpere medicamente pe perioada spitalizării.

Etichete:
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate