Live

ȘTIRILE ZU

Mașini smart

Mașini smart
Mașinile omologate în Europa, după 31 martie, te ajută în caz de accident. Acestea vor apela singure numărul de urgență 112. În felul ăsta, echipajele  de intervenție vor acorda mai rapid primul ajutor victimelor accidentelor auto.
În România, unii producătorii auto au încheiat deja parteneriate cu Serviciul de Telecomunicații Speciale - operatorul serviciului unic de urgență. Sunt mașini care apelează serviciul 112 în caz de accident, dar numai dacă șoferul a avut conectat telefonul mobil la sistemul bluetooth al mașinii. Alte modele sună singure la call-centerul producătorului în caz de urgență, după declașarea airbag-urilor.
În România, potrivit statisticilor oficiale, numărul șoferilor care mor în accidente este dublu faţă de media europeană.

Foto: wall-street.ro
 

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate