Live

ȘTIRILE ZU

Începe programarea la vaccin pentru copiii între 12 și 15 ani

Începe programarea la vaccin pentru copiii între 12 și 15 ani
Copiii între 12 și 15 ani vor putea fi programați pentru vaccinul anti-COVID, de săptămâna viitoare. Anunțul vine de la coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat folosirea serului Pfizer și pentru această categorie de vârstă. Până acum, era folosit de la 16 ani.
Copiii vor putea fi programați direct din contul părinților. Recomandările sunt aceleași ca și pentru adulți, respectiv două doze și cel puțin 3 săptămâni distanță între prima doză și rapel.
Studiile efectuate până acum au arătat o eficiență a vaccinului de 100% în cazul adolescenților. Niciunul dintre copiii vaccinați nu a făcut COVID.
 

Foto: observatornews.ro

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate