Live

ȘTIRILE ZU

Începe Berlinala

Începe Berlinala
Astăzi se deschide Berlinala - cea de-a 68-a ediţie a festivalului internaţional de film de la Berlin. Nouăsprezece filme se luptă pentru premiul cel mare al Festivalului de Film de la Berlin.
România participă în Competiţie, secţiunea principală a festivalului, cu lungmetrajul "Touch me not", filmul de debut al regizoarei Adina Pintilie. Avem și pelicula "Lemonade" în regia Ioanei Uricaru, care a fost selectată în secţiunea Panorama. Plus documentarul regizorului Corneliu Porumboiu, "Fotbal infinit".
Organizatorii Festivalului au refuzat cererea reprezentanţilor mişcării #MeToo care au vrut ca, în acest an, covorul roșu să fie înlocuit cu unul negru, în semn de solidaritate cu această campanie internaţională împotriva hărţuirii sexuale din industria cinematografică.
Directorul festivalului a declarat însă că a descalificat câteva filme pentru ediţia din acest an pentru că un regizor, actor sau un scenarist făceau obiectul unor acuzaţii de hărţuire, dar n-a dat nume.
Etichete:
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate