Live

ȘTIRILE ZU

Facebook – la bani mărunți

Facebook – la bani mărunți
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost audiat în Senat azi-noapte. A fost convocat pentru a da explicații în scandalul Cambridge Analytica. „Nu am conştientizat responsabilitatea enormă pe care o avem. A fost o mare greșeală”, sunt cuvintele lui Zuckerberg, care a promis schimbări.

Zuckerberg a fost convingător, a venit pregătit și a știut să evite răspunsuri la anumite întrebări, scrie presa internațională. Acțiunile Facebook au crescut puternic în timpul audierii lui Mark Zuckerberg – au închis în creștere cu 4,5%.
Rețeaua de socializare a fost acuzată că nu a luat suficiente măsuri pentru a-i proteja pe cei care au avut încredere să pună la dispoziţia reţelei datele lor personale.

78 de români și-au instalat aplicația ”this is your digital life”, cea care colecta date personale și apoi le trimitea către Cambridge Analytica. În plus, peste 110 mii de români, care se aflau în cercul de prieteni al celor 78, ar fi și ei afectați. Datele lor personale ar fi ajuns la firma de consultanță britanică.

Cu ajutorul datelor personale, companiile de consultanță, precum Cambridge Analytica, pot elabora mesaje personalizate în numele unui partid politic, așa cum s-a întâmplat în Statele Unite, mesaje care pot influența electoratul.
La nivel mondial, datele a peste 87 de milioane de utilizatori Facebook au fost colectate de Cambridge Analytica.
 


Foto: Antena 3

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate