Live

ȘTIRILE ZU

Au început audierile în dosarul violențelor de la mitingul Diasporei

Au început audierile în dosarul violențelor de la mitingul Diasporei
 Parchetul Militar a început audierile în dosarul privind modul de intervenție al jandarmilor la protestul diasporei. Peste 30 de oameni agresați de jandarmi au depus plângeri penale după ce în weekend, au mers la IML și au obţinut certificat medico-legal. Oamenii sunt chemați astăzi și mâine, la Parchetul Militar pentru declarații. Procurorii solicită și înregistrări cu momentele în care trupele speciale bat manifestanţi pașnici sau trag cu gaze lacrimogene și grenade defensive.Procurorii militari au deschis un dosar penal in rem, asupra faptelor, momentan. Se verifică dacă jandarmii care au intervenit se fac vinovaţi de abuz în serviciu şi purtare abuzivă.

De asemenea, 17 organizații civice au depus plângeri penale pe numele ministrului de Interne, Carmen Dan, șefului Jandarmeriei Romane, Sebastian Cucos, si prefectului Capitalei, Speranta Cliseru.
În urma violenţelor din Piaţa Victoriei, 452 de oameni au fost asistaţi medical. 70 dintre aceștia, inclusiv 11 jandarmi au fost transportaţi la spital.

Foto: Antena 3
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate