Live

ȘTIRILE ZU

Acizii trans – limitați în alimentele din UE

Acizii trans – limitați în alimentele din UE
Comisia Europeană ia o decizie istorică: toate statele membre ale Uniunii vor fi obligate să limiteze cantitatea de acizi grași nesaturați din alimente. Este o regulă adoptată recent iar produsele alimentare care nu sunt conforme nu vor mai putea intra pe piață după data de 1 aprilie 2021. Acizii trans sunt cele mai nocive grăsimi, obținute pe cale industrială, fără nicio sursă naturală. Sunt considerați responsabili pentru pentru declanșarea unor boli ce provoacă anual 50.000 de decese în Europa- boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, diabet zaharat, obezitate, cancer și Alzheimer. În România, se estimează că acizii trans ucid anual aproximativ 3.000 de persoane. Alimentele care conțin grăsimi procesate sunt margarina, mezelurile, produsele de tip fast-food, prăjiturile, biscuiții, chipsurile, supele la plic sau maioneza.

Foto: observator.tv

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate