Live

NOUTĂȚI

Zeci de mii de elevi și studenți participă la cel mai mare quiz de gaming și cultură generală din România

Zeci de mii de elevi și studenți participă la cel mai mare quiz de gaming și cultură generală din România
București, 14 septembrie 2022 – Gaming Marathon-ul de toamnă le este dedicat milioanelor de elevi și studenți care se întorc în sălile de clasă după mai bine de doi ani de cursuri preponderent online. 
 
Pe 17 septembrie, unii din cei mai cunoscuți streameri din România vor petrece alături de comunitățile lor multe ore pline de gaming si momente educative, pentru că oricare dintre jocurile din maraton poate fi, pe lângă un mod de petrecere a timpului liber, și un instrument de învățare alternativă. Gaming Marathon are loc pe www.gaming-marathon.ro.
 
Ora de gaming – quiz de gaming și cultură generală
 
Zeci de mii de elevi și studenți sunt așteptați să participe la evenimentul principal al maratonului, Ora de gaming. Mentorii celui mai mare quiz online de gaming și cultură generală organizat în România vor fi Ovvy, Antonia, Mădălin si AmyClaire, streameri recunoscuți pentru conținutul pe care îl oferă în FIFA, CS:GO, Brawl Stars și League of Legends.
 
Întrebările pregătite de cei patru mentori vor fi din sfera gamingului, istoriei și geografiei. Fiecare întrebare va avea patru variante de răspuns, iar tinerii vor putea răspunde în mai puțin de 10 secunde. La final, cei mai buni 10 participanți la Ora de gaming vor câștiga dispozitive de gaming.
 
Ora de gaming are loc sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 14:00 pe canalul de YouTube al lui Ovvy. Toți participanții trebuie să aibă un cont activ pe kahoot.com. Participarea este gratuită.
 
“Odată cu începerea anului școlar și universitar, vrem să readucem în discuție la Gaming Marathon beneficiile jocurilor video în educația și dezvoltarea tinerilor. Mai mult, îi invățăm cum să strângă, să economisească și să cheltuiască banii cu cap în jocurile video și în viața de zi cu zi. Îi așteptăm sâmbătă pe toți studenții și elevii să ia parte la, probabil, cel mai mare quiz de gaming și cultură generală care s-a organizat vreodată în România”, a precizat Tudor Dăescu, co-organizator Gaming Marathon.
 
Tedereu, zaSami și IceManLucky, streamerii din Good Game League, prima ligă de creatori care fac gaming de bine, vor vorbi despre rolul jocurilor video în educație și îi vor antrena în discuții și pe membrii comunităților lor.
 
Educația financiară în gaming
 
În cadrul maratonului, gamerii au parte de educaţie financiară într-un mod inedit de la creatorii preferaţi. Meitii și Theo vor oferi, în Brawl Stars și FIFA, tips & tricks tinerilor despre cum să-şi gestioneze cât mai bine banii şi resursele în jocuri și în viața de zi cu zi.
 
Pentru un viitor sustenabil

Tor în acest context, se dă startul celei de-a doua ediții a competiției Solve for Tomorrow dedicată elevilor de liceu. Cele 4 categorii în care tinerii își pot înscrie proiectele sunt: Mediu Înconjurător, Diversitate și Incluziune Socială, Educație și Dezvoltare Durabilă. Competiția își propune să aducă împreună tehnologia, educația, soluțiile eficiente și sustenabile pentru a rezolva probleme pe care elevii le identifică în comunitățile din care fac parte. Finala competiției va avea loc la București, pe 21 februarie 2023. În cadrul Gaming Marathon, Reddysh și Tedereu vor povesti gamerilor despre misiunea și programul acestei competiții. 
 
Turnee cu premii
 
Competițiile deja istorice dintre Lectură și Bercea continuă și la acest marathon, cu un al treilea duel, susținut de Acer. Sâmbătă, 17 septembrie, cei doi își vor forma cele mai competitive echipe alături de membrii comunităților lor și se vor înfrunta în cele mai populare hărți de CS:GO.
S1KE și HELL ENERGY îi vor provoca pe jucătorii de Fornite la turnee 1 vs 1 în modul boxfight, iar cei mai buni concurenți vor câștiga device-uri de la Logitech G.
 
Mobile gaming-ul nu va lipsi din marathon, Tedereu organizând turnee dedicate în PUBG Mobile, cu premii de la Samsung.
 
Mai multe detalii despre Gaming Marathon, line-up-ul complet și programul jocurilor se găsesc pe www.gaming-marathon.ro
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate