Live

NOUTĂȚI

TikTok setează o limită de 60 de minute pe zi pentru adolescenți

TikTok setează o limită de 60 de minute pe zi pentru adolescenți

Aplicația momentului a luat o decizie importantă pentru consumul exagerat de conținut în mediul online.


TikTok a anunțat că în curând fiecare utilizator care are sub 18 ani va avea o limită de utilizare zilnică de o oră. 

Dacă aceștia ating limita de 60 minute, vor fi nevoiți să introducă o parolă de acces. Astfel, părinții vor putea monitoriza timpul petrecut de adolescenți în aplicație.

„Deși nu există o poziție aprobată în mod colectiv cu privire la cât de mult timp petrecut în fața ecranului este prea mult sau cu privire la impactul timpului petrecut în fața ecranului în general, recunoaștem că adolescenții au nevoie, de obicei, de un sprijin suplimentar pe masură ce încep să exploreze lumea online, singuri", a scris Cormac Keenan, responsabil pentru încredere și siguranță, în cadrul TikTok.

Mai mult de atât, TikTok adaugă trei funcții noi la categoria „Family Pairing”:
  • Limite zilnice: părinții pot folosi Family Pairing pentru a stabili limita zilnică de utilizare a aplicației;
  • Screen time dashboard: aici poți vedea un rezumat cu timpul petrecut pe TikTok;
  • Dezactivarea notificărilor: Conturile celor între 13 şi 15 ani nu primesc notificări de tip push de la ora 21:00, iar conturile celor între 16 şi 17 ani au notificările push dezactivate de la ora 22:00.
Sursă foto: Getty. 

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate