Live

NOUTĂȚI

România, ești frumoasă! 3 locuri de neuitat din #RadioAventura2023 pe care merită să le vizitezi și tu

România, ești frumoasă! 3 locuri de neuitat din #RadioAventura2023 pe care merită să le vizitezi și tu

Timp de 2 săptămâni, Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Emma, Vlad Drăgulin și Tea au mutat radioul în #AutoruloteleZU și au străbătut toată țara pentru a demonstra încă o dată cât de faină-i România!




Cu fiecare oprire, aventurierii și-au făcut o amintire. În călătoria lor, matinalii și-au dat întâlnire cu oamenii ZU în cele mai frumoase locuri din România. Noi am pregătit un top 3 destinații speciale aflate pe pe lista #RadioAventura2023 pe care merită să le vizitezi și tu:
 
1. Cetatea Enisala 
 
Este locul unde te reîndrăgostești de România. Aflată în inima Dobrogei, Cetatea Enisala este o fortăreață medievală construită în seclul al XIV-lea, cel mai probabil de către negustorii genovezi, cei care dețineau monopolul navigației în Marea Neagră la acel moment. Enisala este un cuvânt turcesc format din cuvintele Yeni (nou) și Sale (așezare). Cetatea Enisala este locul potrivit pentru cine vrea să aibă o perspectivă absolut încântătoare asupra lacurilor Razim și Babadag. Dacă ești iubitori de apusuri, Enisala e locul potrivit pentru tine. În lumina unui apus de soare superb, mângâiați de briza mării ce se ridică până la zidurile cetății, aventurierii de la ZU s-au lasat purtați de simțuri pe ritmurile muzicii lui DJ Razz. 

Urmărește momentul aici:
 


2. Viscri
 
La Viscri, echipa ZU a luat o pauză de relaxare, înainte de a pleca la drum spre următoarea destinație aflată pe lista #RadioAventura2023.
Viscri este unul dintre cele mai frumoase sate săsești din Transilvania. Nu e de mirare că acest loc atât de pitoresc i-a atras atenția până și Regelui Charles al III-lea carea cumpărat o proprietate aici în anul 2006. Locuința Regelui, aflată la numărul 163, datează din 1975 și este deschisă vizitatorilor. Dacă vrei să trăiești o experiență autentică, e bine să parchezi mașina în locurile special amenajate și să o iei la pas pe străduțele pietruite, printre casele săsești vopsite în culori pastelate.
 
 Musai de vizitat Biserica Fortificată din Viscri, a cărei construcție a început din anul 1100. Din Turnul Bisericii, poți admira o priveliște „instagramabilă”. Dacă vrei să te întorci în timp, oferă-ți șansa de a dormi într-una din pensiunile tradiționale ale satului. Îți recomandăm Viscri 32, Experience Transylvania Viscri 161B, Visacri 9 sau Viscri 44. Tot aici, poți degusta specialități culinare după rețete tradiționale.
 
Lăsăm aici un mic „testimonial” de la Buzdu al nostru, care a fost fermecat de acest loc și a dat o raită pe la casele din sat.
 

3. Delta Dunării
 
În acest colț de Paradis a fost și echipa #RadioAventura. Aventurierii ZU a fost dornici de o experiență unică în mijlocul naturii sălbatice, așa că s-au urcat în bărci, au urcat și #AutorulotaZU pe bac și s-au plimbat pe canale, printre specii rare de păsări și stufăriș, în soarele blând al serii. Delta Dunării e locul perfect unde te poți bucura de liniște și de natură în toată splendoarea ei. 
Aici poți vedea câteva imagini din Delta Dunării și câteva impresii de la aventurierii noștri: 


România, mulțumim! Ai fost cea mai frumoasă gazdă pentru #RadioAventura2023!
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate