Live

NOUTĂȚI

Respirăm gunoi, ne otrăvim cu gunoi! Campania "După noi, gunoiul" începe la Observator 19, joi, pe 23 septembrie

Respirăm gunoi, ne otrăvim cu gunoi! Campania "După noi, gunoiul" începe la Observator 19, joi, pe 23 septembrie
Pământ, aer, apă - toate se transformă într-o uriaşă groapă de gunoi, într-o Românie care parcă refuză să deschidă ochii. Patru milioane şi jumătate de tone de deşeuri anual, mii de containere cu gunoaie trimise de străini în ţara noastră. Campania "După noi, gunoiul" dezvăluie cât de gravă este situaţia.
 
4.500.000 de tone de deşeuri, 300 de legi de mediu, 1% condamnaţi
 
România are peste 300 de legi de mediu şi mai puţin de 1% dintre vinovaţi care ajung să fie condamnaţi. Avem SMID-uri (Sistem de Management Integrat al Deșeurilor) pe hârtie, dar unii parlamentari din Comisiile de Mediu nu au auzit în viaţa lor sintagma până când reporterul care se ocupă de campanie, Bianca Iacob, i-a abordat.
 
Mihai Lasca, fost parlamentar AUR, neafiliat

"Nu ştiu ce sunt SMID-urile. Dar ce este cu întrebarea aceasta acum? Ţara arde şi pe voi vă interesează ce?"
Declaratia integrală aici. 

Apocalipsa gunoaielor
 
Într-o lume care se concentrează pe exportul de deşeuri, România nu reuşeşte nici măcar să numere TIR-urile şi barjele care trec graniţa. Specialişti sunt puţini şi atrag atenţia. Se cer schimbări pe toate fronturile, într-un război al gunoaielor pe care, în noua serie a campaniei "După noi, gunoiul" le găsim şi pe fundul Mării Negre şi în peşteri care nici măcar nu sunt trecute pe hartă.
 
Procuror Teodor Niţă

"E apocalipsă şi trag semnale de alarmă până când cineva înţelege lucrul acesta".
"De la Carei până în Mangalia şi de la Giurgiu până în Baia Mare. Dacă vreţi să găsiţi o zonă foarte poluată, aruncaţi la întâmplare pe hartă şi acolo o găsiţi."
 
Ne otrăvim copiii sau ne putem transforma în ţara pe care o dorim?
 
Bianca Iacob a adunat toate opiniile, iar realitatea este că am ajuns la momentul în care trebuie să tragem linie - ne otrăvim copiii sau ne putem transforma în ţara pe care o dorim?
 
Bianca Iacob, reporter Observator

Criza deșeurilor se adâncește. Scoatem la lumină bombe ecologice îngropate în pământ sau ascunse la zeci de metri sub ape. Iar gunoiul care nu se vede este și cel mai periculos. Pentru că ne contaminează apa, aerul, pământul, hrana, viitorul.
 
Campania "După noi, gunoiul" începe pe 23 septembrie, la Observator 19.
 
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate