Live

NOUTĂȚI

INTERVIU cu artistul KAMRAD. A muncit de la 4 ani pentru pasiunea lui, iar acum își aude piesele la radiourile din toată lumea

 INTERVIU cu artistul KAMRAD. A muncit de la 4 ani pentru pasiunea lui, iar acum își aude piesele la radiourile din toată lumea

KAMRAD e un cântăreț și songwriter din Germania, iar numele lui complet e Tim Kamrad. Experiențele persoanale sunt sursa de inspirație pentru piesele lui. Îi place să compună despre viața lui așa cum e, cu momente bune sau mai puțin bune.


Iubește muzica dintotdeauna, iar de la 4 ani a început să cânte la chitară și să compună. Nu a fost totul lapte și miere la începutul carierei muzicale, a întâlnit oameni care urmăreau doar profitul din piesele lui, dar a întâlnit și oameni care i-au dus muzica mai departe.

„I Believe” e hitul care ne-a cucerit, așa că i-am făcut loc lui KAMRAD în playlist-ul Radio ZU și într-o discuție friendly despre muzică, despre viață și provocările ei:


Ce te-a determinat să urmezi o carieră în muzică?

De când mă știu, muzica e cea mai mare pasiune a mea. De asemenea, muzica e și hobby-ul preferat al tatălui meu, așa că am întâlnit-o pe oriunde am copilărit. La 4 ani am început să cânt la chitară și de atunci nu m-am săturat niciodată de compus muzică.


Care e motto-ul tău în viață?

Nu lua viața prea în serios. Cred că totul devine mai ușor atunci când poți să te amuzi chiar de tine.

 
Ce cunoști despre România?

Iubesc bucătăria românească! Sunt un iubitor de mâncare și preparatele voastre tradiționale îmi plac foarte mult. Vecinii mei sunt din România și câteodată îmi aduc mâncare românească super delicioasă. 

 
Cunoști vreun artist din România? Sau piese românești?


Sincer, încă nu am avut oportunitatea de a-i cunoaște, dar mi-ar plăcea. De asemenea, ar fi fain să ascult o piesă de-a mea tradusă în limba română.
 

Spune-ne povestea din spatele piesei „I believe”.

Piesa „I believe” e despre provocările care apar atunci când vrei să cunoști pe cineva, în contextul social media. Cred că e foarte greu să-ți construiești o relație adevărată, pentru că fiecare poate, acum, să se afișeze în online exact așa cum vrea, nu cum e. De acolo vine și versul: „I‘d rather fall asleep than fall in love“.
 
 
Cum e să-ți auzi piesa la radio pentru prima dată?
 

Incredibil! Încă mi se pare ireal, atunci când mă urc în mașină și îmi aud piesa la radio. Câteodată chiar cred că mi-am uitat telefonul conectat în mașină și că de acolo se aude piesa mea. Iar cel mai copleșitor lucru e să-mi aud piesele la radiouri din alte țări și atunci realizez la câți oameni pot să ajung cu muzica mea.

 
Completează propoziția: Cred că Radio ZU este...

...un radio minunat, care mă ajută să-mi duc muzica mai departe

 
Care e piesa ta preferată din toate timpurile?

E o întrebare grea, pentru că am mai multe, dar pot spune că e piesa „A Day In The Life”, de la The Beatles, pentru că e trupa mea favorită din toate timpurile și cred că acest hit e cel mai important din cariera lor.
 

Ce îți place cel mai puțin din industria muzicală?

Nu îmi plac oamenii falși. Sunt foarte mulți oameni, în speciali oamenii de afaceri din industria muzicală, cărora nu le pasă de muzica ta sau de cariera ta și te mint, pentru profitul lor. Sunt fericit că nu mai trebuie să am de-a face cu acești oameni. A fost o perioadă în care am rămas dezamăgit după o așa experiență.
 
 
Ce te inspiră? Sau cine te inspiră?

Totul și nimic. E ciudat, pentru că inspirația nu vine mereu la fel. Câteodată e despre a sta și a începe să lucrezi serios la o piesă, iar câteodată e invers. În general, sunt mai inspirat atunci când nu mă forțez să compun o piesă și vine ea natural.

 
Ce te ajută să te calmezi în perioadele agitate?

 
Pe mine mă ajută deconectarea, să ies cu prietenii sau să ies la o plimbare în natură, fără să mă gândesc la lucrurile care mă stresează.
 
Spune-ne 3 piese pe care le ai pe repeat.

♫ Felix Jaehn - Weekends
♫ Mae Stephens - If We Ever Broke Up
♫ Latto - Lotterd (feat. LU KALA)

 
Care e cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o?

Viața e ca un roller coaster, oricât ar suna a clișeu. După coborâșuri, vin și suișuri și invers. Așa că bucură-te de momentele faine și nu te îngrijora prea tare.
 

Spune-ne mai multe despre noul tău single, album sau tur.

Noul single „Feel Alive” s-a lansat de curând și e despre momentul în care ai depășit o perioadă grea și distracția s-a reîntors în viața ta. E a doua piesă de pe un album la care lucrez acum.

Mulțumim, KAMRAD! We Believe that your song is awesome.

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate