Live

NOUTĂȚI

5 cântăreți faimoși care și-au început cariera ca artiști stradali

5 cântăreți faimoși care și-au început cariera ca artiști stradali
Drumul către succes nu e ușor. Dar cu pași mici, ambiție și perseverență, ajungi acolo unde îți dorești. Așa au făcut mulți cântăreți faimoși, cum ar fi Ed Sheeran, Tracy Chapman, Passenger, Édith Piaf și B. B. King. Până să ajungă pe marile scene ale lumii, aceștia au început să cânte pe stradă. Pentru că atunci când faci ceea ce iubești, nu contează locul unde îți manifești talentul. 

1. Ed Sheeran

Artistul britanic a început să cânte de la 4 ani în corul bisericii, iar la 11 ani a învățat să cânte la chitară. Cu acest nou instrument învățat, artistul a început să cânte pe străzi și în tot felul de locuri mici, până când a ajuns să umple scenele din toată lumea. Acesta a scris o piesă despre parcursul lui muzical și se numește „Castle On The Hill”. 




2. Tracy Chapman


„You got a fast car, / I got a ticket to anywhere”. Îți sunt cunoscute aceste versuri? Până să ajungă să compună piese cu versuri memorabile, Tracy Chapman a început să cânte pe Harvard Square. De la zeci de ascultători stradali a ajuns să facă istorie în lumea muzicii.





3. Passenger


Așa cum o spune și numele, lui Passenger i-a plăcut să călătorească și să lase în fiecare loc o parte din muzica lui. La vârsta de 16 ani a părăsit școala și a început să cânte și să-și vândă piesele la colțurile străzilor din Anglia și Australia.




4. Édith Piaf


Schimbările încep cu un „Non, je ne regrette rien”. Nici Édith Piaf nu a regretat că a ales să-și construiască identitatea de artistă. Édith a avut o copilărie grea și a fost nevoită să-și însoțească tatăl la spectacolele sale acrobatice stradale, pentru a-și câștiga existența. Așa a început să cânte în public la vârsta de 14 ani. 




5. B. B. King


Câteodată cei mai buni artiști sunt cei care au avut un început umil. Faimosul cântăreț de muzică blues, B. B. King, s-a născut pe o plantație de bumbac și a început să cânte pe străzile din Mississippi. Acesta și-a pus numele de B. B. King, atunci când a fost DJ la radio. Numele vine de la „Beale Street Blues Boy”, numele unui drum pe care obișnuia să cânte. 

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate