Live

MORNING ZU

Părintele Constantin Necula: Cum ajutăm o persoană aflată în suferință

Ca de fiecare dată, Părintele Constantin Necula știe să pună curaj și speranță peste toate situațiile de viață. 


Te trezești dimineața, urmărești știrile și te întrebi pe ce lume trăim. Cum e posbil ca un elev să aibă un așa comportament negativ? Cum e posibil să conduci iresponsabil? Cum?

Când oamenii sunt neînțeleși, neiubiți și neiertați, atunci sunt în mai mare măsură să aibă un comportament deviant. Și atunci, cum îi ajutăm? Ce putem face pentru cei aflați în suferință, mai ales când resping ajutorul, când cred că ceea ce fac e normal? Sau ce ne împiedică să facem asta?

„Ne-am întors cu spatele acestor probleme, suntem bolnavi de indiferență, nu ne interesează, «dacă nu e al meu, nu contează» . Iar când devine «al meu» ceea ce contează, atunci e prea târziu. Ultimele rapoarte din zona germană, olandeză, franceză, arată că procentul tinerilor care renunță la smartphone e din ce în ce mai mare (...) Țara noastră suferă din dorul ei de liniștea de altădată.”, ne-a răspuns Părintele Constantin Necula.

Urmărește aici toată conversația!

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate