Live

MORNING ZU

#CurajRomânia, cu Părintele Constantin Necula - „Nu mai purtați ochelari de muscă!”

Săptămânal, în #MorningZU, îți dăm un boost de motivație la rubrica #CurajRomânia, cu părintele Constantin Necula. Azi am avut deschis la întrebări de la ascultători. 
 
Am vorbit despre modernizarea Bisericii, despre cum să ne luăm informațiile din mediul online, despre metaforele „ochi de muscă” și „ochi de albină”. Părintele Constantin Necula are un răspuns pentru fiecare dintre ele, rostit așa cum numai el știe.
 
Părintele ne transmite că e important să ne informăm corect, să cercetăm înainte de a opina despre un lucru. Acesta ne spune că e necesar să luăm legea în mână, nu telecomanda. Să credem în cuvinte, nu în „vorbulițe”:
 
„Lumea e sătulă de vorbulițe aruncate pe la colțuri. Vremea vorbulițelor s-a dus. Căutăm cuvinte. Cuvintele puternice nu pot fi rostite decât de oameni puternici.”, ne spune Părintele.
 
Și de aici am ajuns la metafora „ochi de muscă” și „ochi de albină”. Ochii de muscă sunt cei care văd partea negativă a lucrurilor, iar ochii de albină sunt cei care văd florile, frumosul și partea plină a paharului. 
 
„Curaj, România! Și nu mai purtați ochelari de muscă!”, ne-a transmis Părintele Constantin Necula, pe care îl poți asculta și la conferința TEDxBaiaMare 2021 - #ReFrame, weekend-ul acesta, pe 27 noiembrie. Aici ai programul

Dacă ai ratat momentul din #MorningZU, dă un play mai jos! 

#CurajRomânia, cu Părintele Constantin Necula - „Nu mai purtați ochelari de muscă!”
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate