Live

ȘTIRILE ZU

Medicii de familie protestează la început de an

Medicii de familie protestează la început de an
De astăzi nu mai dau trimiteri și nici rețete compensate. Conducerea Societății Nationale de Medicină a Familiei spune că discuțiile cu reprezentanții Ministerului Sănătății n-au dus nicăieri, așa că protestul e pe termen nelimitat. Cel puțin pentru moment, pacienții vor trebui să plătească pentru consultații, dar și să achite integral rețetele eliberate.
 
Medicii de familie avertizaseră încă de luna trecută că se va ajunge aici. În noiembrie ei au ieșit în stradă – au cerut bani mai mulți pentru medicina primară și mai puțină birocrație.
 
Între timp, ministrul Sănătății, Florian Bodog, spune că nu consideră „etic și normal” ca medicii de familie să folosească pacienții în negocieri.
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate