Live

NOUTĂȚI

Două filme românești au fost incluse în selecția oficială a Festivalului de Film de la Cannes

 Două filme românești au fost incluse în selecția oficială a Festivalului de Film de la Cannes

Este vorba despre lungmetrajul lui Emanuel Pârvu, „Trei kilometri până la capătul lumii”, inclus la categoria concurs, și documentarul „Nasty” despre viaţa şi cariera tenismenului român Ilie Năstase, selectat pentru categoria „Proiecții speciale”. 

 

„Trei kilometri până la capătul lumii” este al treilea lungmetraj al lui Emanuel Pârvu și spune povestea lui Adi, un tânăr de 17 ani crescut într-un sat din Delta Dunării, care învață la Tulcea, susținut de părinții săi. Întors acasă, în vacanța de vară, Adi se confruntă cu un adevăr dur care îi va schimba viața.

Din distribuție mai fac parte actorii: Adrian Titieni, Richard Bovnoczki, Alina Berzunteanu, Vlad Brumaru si Radu Gabriel.

„Nasty”, documentarul regizat de Tudor Giurgiu în colaborare cu Tudor D. Popescu și Cristian Pescariu, va fi proiectat în afara competiției. Documentarul a avut premiera pe 16 aprilie la București, unde au fost prezente personalități și nume mari ale sportului mondial.  
 

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 14-25 mai. 
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate