Live

ȘTIRILE ZU

Sophia, primul robot din lume care a primit cetățenie, vrea mai mult

Sophia, primul robot din lume care a primit cetățenie, vrea mai mult
Sophia are 19 luni acum și planuri mari: își dorește un copil pentru care are pregătit și numele … se va numi tot Sophia, spun ea. În octombrie anul trecut, Sophia - un robot umanoid creat de David Hanson - a primit cetățenie în Arabia Saudita. A fost o premieră mondială.
Sophia a fost creată de Hanson Robotics, a fost activată în 2015 și este dotată cu senzori și programe de recunoaștere facială și recunoaștere a vocii. În plus, e programată să dea răspunsuri la întrebări diverse și să creeze senzația că susține o conversație destul de elaborată. David Hanson spune a creat-o pe Sophia pentru a o transforma într-un sprijin pentru bătrânii din aziluri.
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate