Live

NOUTĂȚI

Premiile Oscar 2024. Două piese din filmul „Barbie” au fost nominalizate la categoria „Best Original Song”

Premiile Oscar 2024. Două piese din filmul „Barbie” au fost nominalizate la categoria „Best Original Song”

Pe 23 ianuarie a fost anunțată lista nominalizărilor la Premiile Oscar. Filmul „Barbie”, care a dominat alături de „Oppenheimer”, box-office-ul mondial, este nominalizat la 8 categorii, printre care și „Best Original Song”.
 

Interesant este faptul că nu unul, ci două cântece incluse pe coloana sonoră a filmului „Barbie” sunt nominalizate pentru aceeași categorie. Este vorba despre piesa interpretată de Ryan Gosling, „I'm Just Ken” și “What Was I Made For?”,  piesă scrisă și interpretată de Billie Eilish și Finneas.
 

Melodia „I'm Just Ken” a fost scrisă de Mark Ronson și Andrew Wyatt, și a ieșit câștigătoare la categoria „Best Song” din cadrul Premiilor Critics Choice Awards 2024. Reacția de uimire a lui Ryan Gosling la aflarea veștii a devenit virală. O altă melodie din „Barbie” a fost pe lista scurtă a pieselor nominalizate la categoria „Best Song”, însă nu a reușit să avanseze în finală.Este vorba despre piesa „Dance The Night”, cântată de Dua Lipa și compusă de aceeași Mark Ronson și Andrew Wyatt.
 
 
„Barbie” este primul film care obține două nominalizări la categoria „Best Original Song” din ultimele 7 ediții ale Premiilor Oscar. În 2016, filmul „La la Land” a fost nominalizat  pentru cântecele „City Of Stars” (a obținut premiul) și „Audition (The Fools Who Dream)”.
 
Cele două piese din „Barbie” concurează cu alte 3 melodii în cursa pentru marele premiu al Academiei:  “It Never Went Away” (din documentarul „American Symphony”), “Wahzhazhe (A Song for My People)” (din „Killers of the Flower Moon”) și The Fire Inside” (din „Flamin’ Hot”) semnată de Diane Warren, una dintre cele mai mari compozitoare din Statele Unite, recunoscută pentru numeroasele nominalizări la Oscar, fără să fi câștigat vreodată.
 
Suntem nerăbdători să aflăm care dintre cele 5 piese va fi câștigătoare. Tu pe care dintre ele pariezi?
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate