Live

ZU IS YOU

Marea Unire ZU 2019: Smiley și Nicu Alifantis s-au unit în numele hitului „Piața Romană Nr.9”

 Marea Unire ZU 2019: Smiley și Nicu Alifantis s-au unit în numele hitului „Piața Romană Nr.9”
Ce unește ZU, nu dezbină nimeni! Marea Unire ZU este evenimentul nostru care a devenit deja tradiție. În fiecare an, în prag de 1 decembrie, Radio ZU unește muzica veche cu muzica nouă.

Anul acesta, Smiley a făcut ZUper echipă cu Nicu Alifantis. Cei doi au încheiat party-ul de Marea Unire în „Piața Romană Nr.9".

Mai exact, pentru prima dată în istoria muzicii românești, cei doi și-au unit vocile și au cântat hit-ul „Piața Romană Nr.9", o piesă care și-a păstrat mesajul în ciuda trecerii timpului.

„Vrem să dedicăm momentul ăsta Andreei Esca. Mi-a scris într-o seară și m-a întrebat – De ce nu faci Piața Romană cu Nicu? Deja acceptasem provocarea voastră pentru #MareaUnireZU și i-am spus că lucrăm la asta", a mărturisit Smiley în #MorningZU.

Piesa este inspirată de o perioadă din viața artistului Nicu Alifantis când chiar a locuit într-o garsoniră, în Piața Romană, la Nr. 9. Povestea a spus-o în direct la Radio ZU, la Marea Unire ZU: „Eu m-am mutat în Piața Romană Nr. 9 împotriva voinței mele, în 1980. Era o garsonieră foarte mică, dar foarte veselă. Era un loc în care se muncea, se cânta mult, se conviețuia și, în general, am foarte multe și foarte frumoase amintiri de acolo!”.

Asta iese atunci când Smiley și Nicu Alifantis își unesc vocile: 

Nicu Alifantis & Smiley - Piața Romană Nr. 9 (Live la Marea Unire ZU 2019)


Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate