Live

ȘTIRILE ZU

Protestele fermierilor și transportatorilor continuă, în timp ce o nouă rundă de negocieri are loc, astăzi, la Ministerul Agriculturii.

Protestele fermierilor și transportatorilor continuă, în timp ce o nouă rundă de negocieri are loc, astăzi, la Ministerul Agriculturii.
Este a șaptea zi de proteste iar fermierii vor să blocheze marile orașe, nemulțumiți de rezultatele discuțiilor cu autoritățile.  În prezent, o coloană de tractoare și camioane se îndreapră spre Vama Albița. Iar zeci de utilaje sunt pe DN65, între centura de sud și cea de nord a Craiovei. Azi-noapte, centura Brașovului a fost blocată din nou. Proteste au avut loc și în Tg Jiu, Galați, Cluj, Hunedoara sau Constanța.
Printre cererile transporturilor se numără plafonarea RCA la 5.000 de lei, scurtarea timpilor de trecere a frontierei şi recuperarea accizei pe motorină. 
La rândul lor, fermierii solicită acordarea subvenţiilor pe 2023 până în luna februarie şi compensaţii pentru perturbarea pieţei grânelor în contextul importurilor din Ucraina.

Foto: observatornews.ro

Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate