Live

NOUTĂȚI

Warner Bros. a anunțat că al cincilea film din saga Matrix este în pregătire

Warner Bros. a anunțat că al cincilea film din saga Matrix este în pregătire

 

Matrix se întoarce! Studioul american de film și televiziune, Worner Bros., a anunțat că al cincilea film din saga Matrix este în pregătire. De data asta, producția va fi sub regia lui Drew Goddard, acesta fiind totodată implicat în scrierea scenariului, împreună cu Sarah Esberg.


 
Va fi primul film fără ca Lana și Lily Wachowski să regizeze, în schimb, Lana Wachowski, care a regizat „Matrix Resurr5ections” (2021), va fi producătorul executiv. Încă nu există informații oficiale despre personajele care se vor întoarce în acest film, nici despre rolurile protaginiștilor (Neo și Trinity), interpretate în filmele anterioare de Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss. În schimb, s-au făcut publice câteva nume care se vor alătura producției: Yahya Abdul-Mateen II, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris și Priyanka Chopra Jonas.
 
Detaliile intrigii nu au fost dezvăluite, dar președintele de producție Warner Bros. Motion Pictures, Jesse Ehrman, spune că povestea va avansa în universul fantastic fără a se îndepărta prea mult de ceea ce publicul știe deja din filmele anterioare.
 
“Drew a venit la Warner Bros. cu o idee nouă despre care am crezut că ar fi o modalitate incredibilă de a perpetua lumea Matrix, onorând atât ceea ce Lana și Lilly au început în urmă cu peste 25 de ani, și oferind o perspectivă unică bazată pe propria sa dragoste pentru această serie de filme și pentru personajele sale”, a declarat Ehrman într-un comunicat.
 
„Întreaga echipă de la Warner Bros. Discovery este încântată că Drew va realiza acest nou film „Matrix”, adăugând viziunea lui la canonul cinematografic pe care soții Wachowski și-au petrecut un sfert de secol construind aici, la studio.”
 
Goddard este cunoscut ca scenarist la Hollywood, fiind nominalizat la Oscar pentru că a scris „The Martian”, un film SF rgizat de Ridley Scott, cu Matt Damon în rol principal.
 
„The Matrix” a fost lansat în 1999 și este considerat unul dintre cele mai influente filme SF din toate timpurile. Povestea „Matrix” a continuat în 3 părți, „The Matrix Reloaded” din 2003 și „The Matrix Revolutions” și „The Matrix Resurrections” din 2021. Cea de-a patra parte, care a sosit după un interval de 18 ani, regizată exclusiv de Lana Wachowski, a fost o mare dezamăgire în box office. A încasat doar 159 de milioane de dolari la nivel mondial față de bugetul său de 190 de milioane de dolari.
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate