Live

ZU IS YOU

Radio ZU cauta meteorolog la CucuruZU! Inscrie-te in concurs!

De azi incepe un nou concurs!

Da-ti cu parerea: Cand crezi ca va ninge prima oara in CucuruZU? Da-ne un sms la 1815, tarif 6 centi si spune-ne ziua exacta. Ai ghicit-o, noi te premiem: poti castiga 1000 de euro, banu jos! In plus noi te zustinem! In fiecare dimineata la Radio ZU intram in direct cu localnici din Cucuruzu – Giurgiu, plus, pe link-ul de mai jos vei gasi vremea din CucuruZU, actualizata zilnic.

http://vremea-meteo.net/judet/giurgiu/localitate/cucuruzu,13194.html

Daca pana acum nu ai auzit de CucuruZU, sau crezi ca e o gluma, mai jos gasesti date despre aceasta comuna, si un link cu vremea, actualizata zilnic.

Scurta prezentare:

CucuruZU este o localitate în judeţul Giurgiu, Muntenia, România. În satul Cucuruzu se află o biserica veche datată 157. În apropierea acesteia se găsesc cruci vechi[care se pare ca aparţin unor familii bogate, ele păstrându-se în stare excelentă. Satul Cucuruzu este atestat în secolele al XVI-lea (1575) şi al XVII-lea (1621), moşia principală având o istorie bogată, care include printre proprietari pe importantul om politic Ion Ghica, unul dintre ctitorii României moderne.

La Cucuruzu se poate ajunge din Bucureşti, aflat la 60 km distanţă, cu microbuzele care pleacă din autogara Alexandria Rahova.

În satul Cucuruzu se află o biserica veche datată 1573. În apropierea acesteia se găsesc cruci vechi care se pare ca aparţin unor familii bogate, ele păstrându-se în stare excelentă.

Ziua satului. La data de 21 mai 2007, s-a organizat un festival de folclor stabilind această zi ca zi a satului Cucuruzu. Semnificaţia zilei este celebrarea de către Biserica Ortodoxă a sărbătorii Sfinţilor Constantin şi Elena, sărbătoare care este şi hramul bisericii din sat.

Comuna Răsuceni are o populaţie de 2593 locuitori. Sunt 1870 de gospodarii, 2 gradiniţe şi 5 şcoli.

Principalele ocupaţii ale locuitorilor comunei Răsuceni sunt: - agricultura - creşterea animalelor - piscicultura -cea mai importanta zona piscicola din sudul tarii

MAI MULT: http://rasuceni.infoprimarie.ro/?section=articolePage&idCapitol=17&lang=RO

Etichete:
Pe bune, ţi-a plăcut sau nu?
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate